Za co cenicie swoją Skodę i czy macie wąsy? :)

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ELM0
    Ambiente
    • 2013
    • 224

Lat 30+, 2 słodkich uroczych bobasów ( 3 i 2 latka ) no i oczywiście Żonka
    Nie mam wąsów ( kiepski zarost ) ani nie jeżdżę w kapeluszu - Żona również
    Jest to moja pierwsza Skoda. Kupiłem ją bo potrzebowałem dużego auta ( 2 +2 ) za rozsądne pieniądze.
    Ja i Żona mamy temperament za kierownicą, więc do zawalidrogi nam daleko
    Octavia III Combi 1.4 TSI Brąz Topaz

Komentarz

• Big Wojtek
      Rider
      • 2010
      • 440
      • Hyundai

Zamieszczone przez sparrov
      za co tak naprawdę cenicie swoje Skody i w ogóle dlaczego wybór padł na Skodę?
      Za co można lubić Skodę? Stosunek cena/jakość Gdy w 2010 szukałem samochodu, w podobnej cenie w tym segmencie były właściwie tylko Ceed 1.4 , Astra 1.6 , Lancer 1,5. Wszystkie z silnikami o mocy ok 100KM bez turbo. Wszystkie z mniejszym bagażnikiem. Auta na "F" pominąłem :wink:
      Octavia w miarę mi się podoba , ale szczyt designu to to nie jest. W sumie nie jestem zwolennikiem "nudnych" kształtów VAG. Znam sporo ładniejszych aut. Wygrała cena i funkcjonalność.

Naprawdę wiele ludzi uważa, że Skoda to tzw. rubbish car i w życiu by sobie nie kupili auta tej marki. Wyglądem i jakością odstaje od pozostałych aut z grupy VAG. W dodatku jest "czeska", ma obciachowe logo z "kurą", a marka jest stawiana w najniższym rzędzie, razem z Dacią, która na marginesie również ma obciachowe logo
      Wielu ludzi uważa, a Skoda dalej liderem sprzedaży. Wniosek: "te ludzie" to pryszczate nastolatki z Onetu bez prawa jazdy, ewentualnie ludzie w wieku 20 -25 lat, gdzie samochód służy również do podrywu. Tutaj Skoda spisuje się kiepsko :wink: . Moi koledzy mają po 30-40 lat, zonaci , dzieciaci. Raczej nikt z nich by nie powiedział, że do Skody nie wsiądzie.
      Co do pozycjonowania: dla nas Skoda stoi wyżej od Daci. Dla wielbicieli BMW, Subaru, Alfa Romeo, wybór jest jak między dżuma a cholerą

Ponadto wielu śmieje się nie tylko z samochodów, ale również z ich użytkowników, na temat których krąży wiele stereotypów:
      Sam się zastanawiam skąd to sie bierze. Może dlatego, ze skoda długo była najtańsza marką. Kupowali ja ludzie w najtańszych spodniach i najtańszych swetrach

Zresztą emeryci dalej lubią Skodę. Forum internetowe nie do końca oddaje przeciętny wiek użytkownika.

No i złą robotę robią ludzie kupujący Skodę i przekonujący otoczenie, że właściwie kupili Audi

Komentarz

Pracuję...